O imagine spune o mie de cuvinte. Dacă ne gândim la Albert Mehrabian, limbajul corpului transmite cele mai multe informaţii faţă de tonul vocii şi de cuvinte. Deşii criticate, rezultatele cercetării sale ne spun că cel mai bine este să comunici faţă în faţă. Numai aşa poţi folosi toate elementele pentru a transmite mesajul pe deplin.

Pe internet, pentru o bună vreme de timp, oamenii au folosit textul pentru a comunica. Acum sunt camerele web, apelurile video şi teleconferinţele. Mesajul a început din ce în ce mai mult să fie „întregit”.

Întotdeauna când comunic cu cineva prin text, am grija ca nu cumva mesajul să fie interpretat în alt fel. Este foarte uşor să te înşeli atunci când comunici prin text. În primul rând nu vezi limbajul trupului, inflexiunea vocii, stările receptorului şi nici nu eşti conectat cu totul la context. Practic fiecare înţelege ce vrea, în funcţie de starea emoţională şi de alţi factori. Mi s-a întâmplat de câteva ori ca mesajul meu din text chat să fie înţeles în mod eronat. De aceea este important să avem în vedere existenţa acestei neclarităţi ce poate apărea oricând.

E întotdeauna recomandat să fii sincer şi să spui ceea ce simţi. Fiindcă e weekend, hai să ne delectăm şi astăzi cu un clip drăguţ.

Advertisements