În urmă cu câteva zile, Google şi-a schimbat un pic aspectul. Toate paginile arată uşor diferit, butoanele au alt design iar în bara cea nouă de sus avem Web, Images, Videos, Maps, News, Shopping, Gmail and more.

  Asta nu e tot. De ziua social media, aflu că Google şi-a lansat propia reţea socială, aşa cum se vehiculase în urmă cu mai mult de două luni, prin intermediul unor zvonuri. La acea vreme, Google anunţase că nu se pregăteşte să lanseze ceva în acea perioadă de timp.

  Reţeaua se numeşte Google+ , are acelaşi principiu ca şi alte reţele sociale dar aduce concepte noi: cercuri de prieteni, hanging out, live video chat şi altele. Noutatea care îmi place cel mai mult este conceptul de hanging out ce constă în posibilitatea de a crea o video conferinţă cu mai mulţi prieteni.

  Un alt aspect drăguţ este interfaţa ce pare să fie prietenoasă, mesajul: “Aranjează-ţi părul şi verifică microfonul!” înainte de a iniţia apelul video, mă face să cred asta. Vizionând toate clipurile, îmi dau seama că publicul ţintă ar fi persoanele peste 25 de ani, cu joburi şi timp liber limitat şi care vor să menţină o relaţie construită şi crescută anterior în offline.

  Cu siguranţă Google+ va face parte din viitorul nostru. O nouă mină gata de explorat.

  Ție cum ţi se pare noua reţea socială? Aşa, la prima vedere, fără să ai cont. Eşti euforic, încântat, curios, fascinat?

Advertisements