Referinta – Articol despre Cristina Petrovici, Facebook intern

Referinta – Articol despre internii romani de la Facebook

Săptămâna trecută presa a scris despre studenţii care tocmai au terminat internshipuri la Facebook, SUA. M-am bucurat că s-a scris în presă fiindcă este o reuşită foarte frumoasă şi unică să fi admis de către o companie aşa de mare cum este Facebook. În plus se promovează şi internshipurile, schimburile internaţionale de experienţă şi curajul de a îţi urma visele.

 Deşii titlurile articolelor conţineau propoziţia “Cum ajung studenţii români, interni la Facebook” ele s-au bazat mai mult pe ce purta Mark Zuckerberg la servici, ce maşină are şi care sunt condiţiile de lucru de acolo, probabil să fie pe placul publicului propiu.

 Cristina Petrovici, Tiberiu Savin, Bogdan Matican şi Andrei Pârvu (tinerii menţionaţi în presă) au trăit o experienţă de neuitat şi au învăţat de la echipa Facebook în această vară. Atmosfera de la Facebook e asemănătoare multinaţionalelor de top ce sunt deschise la nou şi care îşi permit să ofere toate aceste beneficii.

 Facebook le-a oferit cât mai multe condiţii pentru ca ei să se concentreze asupra a ceea ce aveau de făcut. Despre Mark Zuckerberg s-a spus că lucra în aceleaşi birouri cu angajaţii, că venea la servici pe jos împreună cu patrupedul său, Beast şi că participa la pool party-uri cu internii.

 Consider că modelul de leadership prin inspiraţie e cel mai eficient. Dacă o persoană se construieşte indirect ca lider şi te inspiră, te ataşezi emoţional de el şi îl respecţi şi mai mult pentru omul din interiorul său, îl susţii şi nu vrei pentru nimic în lume să îl dezamăgeşti. Autoritatea liderului inspiraţional este construită prin expertiza, cunoştinţele, personalitatea, atitudinea şi carisma acestuia, nu prin acte, mediu ambiental şi măsuri punitive.

 Leadershipul prin inspiraţie e natural, subtil şi de un impact profund. E o legătură pe viaţă cu ceilalţi.

 Terminând de citit articolele, poate că va întrebaţi până la urmă cum au obţinut internshipurile? Probabil că au auzit de ele prin word of mouth şi de pe pagina de cariere a Facebook. E chiar acolo, în josul paginii de ori de câte mii de ori te loghezi pe Facebook.

 Colegii noştri ne învaţă o lecţie: Niciodată nu te subestima, nu-ţi spune că nu pot, e prea scump, e imposibil până când nu ai verificat şi până nu ai încercat.

 Pagina de Internshipuri la Facebook este aceasta.

 Yahoo, Google, Twitter şi alte companii de profil informatic sunt interesate şi au programe de internshipuri şi pentru PR-işti!! : ) Marketing, PR…

 Există o serie întreagă de internshipuri la CNN, CBS, BBC şi multe, multe alte companii de media şi agenţii de relaţii publice internaţionale. Secretul e pasiunea noastră şi pagina web de cariere. : D

 Felicitări Cristina, Tiberiu, Bogdan şi Andrei pentru internshipuri şi mult succes!!! + să vă păstraţi şi creşteţi relaţia dintre voi şi coordonatorii de internship. Follow your passion and let it show. ; )

P.S. Cine dă click pe numele companiilor respective va afla mai multe despre oportunităţile de internship de acolo.

Advertisements