În ianuarie, Eldeman a publicat studiul său global despre încredere, Edelman Trust Barometer. În relaţiile publice încrederea e cuvântul din definiţie aşa că înţelegerea ei este vitală. Iar acest nou studiu ne ajută să aruncăm o privire la nivel global şi să vedem în ce mai au încredere oamenii, de ce şi cum evoluează ea.

  Concluzia este că încrederea în companii, în guverne şi în ONG-uri a scăzut. Semnificativ. Odată cu societatea, încrederea se schimbă şi ea. Într-o lume în care scandalurile provocate de companii şi guverne ies la suprafaţă, încrederea în mass media a crescut. Încrederea în guvern este cea mai mică, apoi urmează business, media şi mediul ONG.

  Un factor interesant este că marea majoritate, 63% a celor peste 30 000 de respondenţi din mai multe ţări au răspuns că pentru a crede într-un mesaj, trebuie să îl audă de trei până la şase ori.

  Încrederea în social media, ca sursă de informare, a crescut cu 75% faţă de anul trecut, în top menţinându-se tot sursele tradiţionale de informare ca presa şi sursele online multiple.

  Studiul a identificat mai multe aspecte asupra cărora organizaţiile ar trebui să se concetreze pentru a obţine încrederea viitorului (se pare că atenţia trebuie să se focuseze asupra atributelor societale):

–          să identifice nevoile publicurilor şi să ia in considerare feedback-ul lor;

–          să se poarte frumos / să îşi trateze bine angajaţii;

–          să pună clienţii pe locul întâi şi nu profitul;

–          să acţioneze atunci când apar probleme sau crize;

–          să aibă practici etice de business;

–          să protejeze mediul înconjurător;

–          să se adreseze nevoilor societăţii;

–          să aibă un impact pozitiv asupra comunităţii locale;

Află toate detaliile consultând rezultatele:

Advertisements